Dry January

Er wordt heel wat afgeschreven over de gevolgen van alcohol. In de richtlijnen van de Gezondheidsraad is sinds 2015 het advies om niet te drinken. Hoeveel drink jij? Is dat 1 of 2 glaasje per dag, 1 per week? Meer? Minder? Hoe dan ook, veel mensen nemen zich in december voor om in januari te minderen. De zogenaamde goede voornemens die we allemaal wel kennen. In 2013 ging in Engeland voor het eerst een campagne van start met de naam “Dry January”. De Nederlandse variant hierop heet “IkPas”. Allemaal bedoeld om mensen bewust te maken van de gevolgen van alcohol voor je gezondheid. Sinds corona is 11% meer gaan drinken, dus leek het ons goed om IkPas of Dry January in de spotlights te zetten.

Alcohol in het bedrijfsleven

Huh? Jazeker! Ook in het bedrijfsleven komt meer alcohol voor dan je in eerste instantie zou denken. Ga maar na; vrijdagmiddagborrel, Kerstborrel, nieuwjaarsborrel en welke borrel dan ook. Je zou je bijna verplicht voelen om te drinken. Natuurlijk hebben deze borrels een groot sociaal aspect, maar je zou het als bedrijf ook eens anders aan kunnen pakken.

Wat dacht je ervan om juist eens een borrel te organiseren met een thema? En dan natuurlijk “alcoholvrij” als thema te pakken. Je kunt hele leuke (en lekkere!) alcoholvrije cocktails maken bijvoorbeeld. Alcoholvrij bier kent iedereen inmiddels wel, maar er is ook alcoholvrije wijn, gin, rum, whisky en eigenlijk te veel om op te noemen. Als bedrijf kun jij je collega’s aansporen en helpen met een gezondere levensstijl. Dat is niet alleen goed voor je werknemers, maar zeker ook voor je onderneming! Geen katers meer op maandagmorgen, fittere mensen met meer energie en ze zullen zich ook minder vaak ziek gaan melden. Wij geven je enkele ideeën om je hierbij te helpen.

Themaborrel alcoholvrij

Nu, januari 2021, kun je nog geen “live” feest geven, dus zul je het online moeten organiseren. Maar geen nood, want daar zijn ook genoeg mogelijkheden voor. Stuur je collega’s een pakketje! Iedereen ontvangt dan bijvoorbeeld 3 verschillende recepten voor alcoholvrije cocktails die ze zelf kunnen maken. Leuk om hierbij dan herbruikbare ijsblokjes (zoals bijvoorbeeld deze “whisky stones”) te geven. Of natuurlijk een heuse cocktailshaker waarmee het nog gemakkelijker wordt om de cocktails te maken. In het pakket kunnen wat snackjes natuurlijk niet ontbreken, zoals nootjes of een chipje met een dip.

Een fit begin van het jaar

Naast het minderen of zelfs stoppen met alcohol, kun je ook sturen op een gezondere levensstijl in de zin van sportiever bezig zijn. Wist je dat je met sporten een stofje (endorfine) aanmaakt dat ervoor zorgt dat je vrolijker en relaxter wordt? Ook zul je beter slapen als je regelmatig sport en uiteraard wordt je lichaam sterker, waardoor je minder kans hebt op ziekten zoals diabetes, kanker, obesitas en hart- en vaatziekten. Vaak is het ook zo dat mensen voornemens (zoals Dry January) beter aankunnen als hun lichaam in gezonde conditie is.

Hoe kun je hier als bedrijf nu op sturen? Heel simpel: motiveer je collega’s door middel van een challenge. Bedenk een challenge die past bij jouw bedrijf, zoals “moving monday”. Daag je collega’s uit om elke maandag iets actiefs te doen. Dat kan een stuk hardlopen zijn, een lange wandeling maken, of bijvoorbeeld een flinke fietstocht maken. Tijdstip kan naar eigen keuze ingevuld worden, als het maar op maandag is. Om je collega’s een handje te helpen stuur je ze elke maandagochtend een appje ter herinnering en voor het begin van de challenge een handig geschenk om te gebruiken. Een bidon is algemeen bruikbaar, net als een zweetbandje voor om het hoofd of pols, maar ook een sportshirt met toepasselijke bedrukking (van de challenge en natuurlijk jouw bedrijfslogo) is een goed idee. Zo wordt het volhouden van goede voornemens een stuk leuker en gemakkelijker!

Wil je nog meer originele ideeën, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag aan het beste relatiegeschenk voor jou! Mail ons op sales@araun.nl of bel (010) 212 6887.